Transportkoffer

Transportkoffer dakkofferEen transportkoffer is een koffer die u gebruikt om uw spullen tussen twee locaties te vervoeren. Transportkoffers zijn er in veel soorten en maten. Maar als u reist met spullen die kostbaar zijn of waarvan u op een blijvende werking moet kunnen vertrouwen, heeft u een transportkoffer van professionele kwaliteit nodig. Koffersenkisten.nl weet precies welke aluminium en kunststof koffers bij deze doeleinden passen. In onze webshop vindt u daarom een ruim aanbod aan gebruiksvriendelijke en ijzersterke transportkoffers.

Ons omvangrijke assortiment is slechts een van de vele voordelen waarvan u profiteert als u uw transportkoffer bij Koffersenkisten.nl bestelt. Andere belangrijke voordelen zijn als volgt:

Transportkoffers

De voordelen van een professionele transportkoffer

In feite is iedere koffer een transportkoffer. U gebruikt een koffer immers om uw spullen eenvoudig naar een andere plek toe te dragen. Voor kostbare apparaten met breekbare componenten heeft u echter andere transportkoffers nodig dan de koffer die u meeneemt op vakantie. Bij voorkeur heeft een transportkoffer een sterke behuizing die de inhoud beschermt tegen alle schokken waar deze tijdens de reis mee te maken krijgt. Ook zorgt een transportkoffer ervoor dat de spullen heel blijven als u de koffer per ongeluk ergens tegenaan stoot. Muziekinstrumenten, versterkingsapparatuur, computeronderdelen, lichtinstallaties, drones en aanverwante spullen moeten immers wel werken als ze op de plek van bestemming zijn.

De kunststof transportkoffers uit de SKB 3i serie helpen u met zo’n schadevrij transport. En het mooie is dat de kunststof koffers van SKB niet alleen tegen schokken en stoten beschermen. SKB wil dat zijn koffers aan militaire normen beantwoorden. Concreet houdt dit in dat alle producten uit de SKB 3i-reeks waterdichte koffers zijn die uw spullen daarnaast tegen stof, uv-straling, corrosie, oplosmiddelen en extreme temperaturen beschermen. Daarmee wordt het onmiddellijk een stuk eenvoudiger en vooral veiliger om uw breekbare spullen te vervoeren. Voor professionals in de IT en de muziekindustrie bespaart dit veel problemen met apparatuur na een reis.

Bent u niet op zoek naar bescherming volgens militaire maatstaven, maar heeft u wel een handige koffer nodig waarin u uw kostbare spullen makkelijk kunt meenemen? Bekijk dan ook eens onze MIO profielkoffers, die zich uitstekend lenen om als presentatiekoffer in te zetten. Voor een budgetoptie verwijzen we u graag naar de koffers uit de Universal Line. Deze koffers zijn stevig, maar ook voordelig; de aanschafprijs begint al bij 20 euro.

Hoe beschermen transportkoffers mijn spullen?

Waterdichte transportkofferEen goede transportkoffer moet hoe dan ook een sterke behuizing hebben. Materiaal dat snel indeukt of breekt kan uw spullen geen langdurige bescherming bieden en is dan ook niet geschikt voor een robuuste transportkoffer. Alle SKB kunststof transportkoffers in het assortiment van Koffersenkisten.nl zijn bijvoorbeeld gemaakt van supersterk polyethyleen en daarom een zeer goede keuze om zelfs uw meest kwetsbare apparatuur te beschermen. Die bescherming houdt overigens niet op bij schokken en stoten. SKB 3i koffers zijn volledig stofdichte en waterdichte koffers die de inhoud zelfs tegen uv-straling, schimmels, corrosie en oplosmiddelen beschermen. Al deze bescherming is conform de zwaarste militaire normen en dus ook geschikt voor uw apparaten. Dat geldt zelfs voor de laptopkoffers van SKB.

Wilt u zeker zijn dat uw transportkoffer uw spullen optimaal beschermt? Dan raden we u aan om te kiezen voor een transportkoffer waarin uw spullen perfect passen. Zo weet u namelijk zeker dat uw spullen tijdens de reis niet kunnen bewegen en voorkomt u dat ze bijvoorbeeld tegen de randen aan stoten. Koffersenkisten.nl heeft hier een handige tool voor: de kofferconfigurator. Met deze tool kunt u snel een transportkoffer op afmeting zoeken. Nadat u de maten ingevoerd heeft, hoeft u alleen nog maar te kiezen voor kunststof koffers of aluminium koffers. Eventueel kunt u ook zoeken in alle categorieën, zodat u ook de kunststof kisten, aluminium kisten en rackproducten ziet.

Op deze manier heeft u een voordeliger transportkoffer dan wanneer u een koffer op maat moet laten maken. Vervoert u kleinere artikelen, zoals gereedschappen, cameralenzen of lampen? Dan hebben we bij Koffersenkisten.nl ook verschillende koffers met interieur. Een koffer met plukschuim of vakverdelers kan u namelijk ook helpen om uw spullen zonder beschadigingen te vervoeren.

Andere eigenschappen van transportkoffers

Tot nu toe hebben we vooral stilgestaan bij de beschermende eigenschappen van een transportkoffer. Er zijn echter nog andere eigenschappen die transportkoffers moeten hebben om echt geschikt te zijn om uw spullen te vervoeren. Het belangrijkst is dat een transportkoffer gemakkelijk mee te nemen moet zijn. Dat begint bij een lichtgewicht behuizing. Dat is bij zowel SKB 3i koffers als Universal Line koffers dik in orde. Bij de productie hiervan is namelijk bewust gekozen voor stevig kunststof dat niet veel weegt. Zo voegen deze transportkoffers bijna geen kilo’s aan het totaalgewicht toe en draagt u ze makkelijk naar hun bestemming.

SKB transportkoffers hebben daarnaast een soft-touch handgreep met een gegoten beschermlaag. Hiermee doen de koffers geen pijn aan uw handen als u ze met zich mee draagt en blijft dat ook het geval nadat u vaker met de koffers rondgelopen heeft. Ook is het belangrijk dat de sluitingen van een transportkoffer eenvoudig te bedienen zijn. Dat is bij SKB 3i koffers en Universal Line koffers absoluut het geval. De transportkoffers gaan makkelijk dicht en blijven dat ook onderweg, maar zijn daarna eenvoudig te openen. SKB koffers zijn zelfs krachteloos te openen, omdat ze met een trigger release latchingsysteem uitgerust zijn. Dat werkt zelfs als u handschoenen draagt!

Online transportkoffers kopen

Transportkoffer cameraHeeft u een stevige, robuuste transportkoffer nodig om met uw kostbare apparatuur te reizen? Koffersenkisten.nl heeft uitgebreid ervaring met transportkoffers en weet daardoor welke transportkoffers de beste keuze zijn om uw spullen mee te vervoeren. Blijken uw spullen toch te groot te zijn voor een transportkoffer? Bekijk dan ook eens ons aanbod aan transportkisten. Ook hiervoor kunt u onze configurator gebruiken; kiest u dan simpelweg voor “kunststof kisten”, “aluminium kisten” of “rack producten” en ons systeem zoekt er direct een passende oplossing bij.